Η φιλοσοφία μας

Ορεινές Φάρμες Αγρελιάς Τρικάλων

επιλογη απο την αρχη

Βοοειδή ράτσας

Η σωστή επιλογή της ράτσας των μοσχαριών είναι πολύ σημαντική

Αρχικά επιλέγουμε ράτσες ζώων κρεατοπαραγωγής (Hereford, Aubrac, Welsh Black, Black Angus, Red Angus, Shorthorn), με έμφαση στην αργή ανάπτυξη και το κατάλληλο ενδομυϊκό λίπος,  έτσι ώστε να έχουμε τη βέλτιστη ποιότητα κρέατος, με βουτυράτη γεύση

 

Από την άλλη επιλέγουμε κατάλληλες ράτσες ζώων (Limousine) οι οποίες επιδέχονται διασταυρώσεων, έτσι ώστε να επιτύχουμε ανώτερα ετερόζυγα αποτελέσματα, των οποίων το κρέας είναι πολύ τρυφερό και γευστικό.

shade_12124
δίνουμε προσοχη στην εκτροφη τους

Βιολογικές τροφές

Η σωστή επιλογή της τροφής είναι κρίσιμη παράμετρος

Οι «μάνες», εκτρέφονται 365 ημέρες το χρόνο στα βοσκοτόπια της περιοχής, το χειμώνα στα 700 μέτρα υψόμετρο και το καλοκαίρι στα 1000-1200 μέτρα.

Οι τροφές που επιλέγουμε για τα νεαρά μοσχάρια, μετά τον απογαλακτισμό τους, προέρχονται κατά κύριο μέρος από βιολογική ιδιοπαραγωγή, καθώς και από επιλεγμένα βιολογικά προϊόντα της περιοχής, ενώ το νερό προέρχεται από τις πηγές του βουνού «Μαμαλή».

shade_5498
Our EXPERTS

Founder Team

Experiences and professional
ημερησια διατροφη 5 βηματων
Η σωστή ανάπτυξη των ζώων δεν είναι γρήγορη

Σε αντίθεση με την κοινή παγκόσμια πρακτική γρήγορης ανάπτυξης των μοσχαριών, επιμένουμε στην πιο λογική, οικολογική και φυσιολογική ανάπτυξη των ζώων μας, σε μία ημερήσια διατροφή 5 βημάτων, αφού οι συνθήκες εκτροφής των ζώων επηρεάζουν καθοριστικά την ποιότητα του παραγόμενου κρέατος.

 

Παράλληλα τα ζώα προετοιμάζονται κατάλληλα για τη διαδικασία της αργής ωρίμανσης, μετά τη σφαγή τους, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι κρέας ανώτατης ποιότητας, αυτό που ονομάζεται ουμάμι. (γεύση, τρυφερότητα).

Our partner farms focus on their animals’ health and wellbeing. No industrial practices, no confined spaces, no cutting corners.

Our partner farms focus on their animals’ health and wellbeing. No industrial practices, no confined spaces, no cutting corners.

Φυσιολογική ανάπτυξη